Stockholmare vaskar, göteborgare.. brunnar?

2010-08-29 @ 23:47:34
"Fuck you" Kommentarer (0)
Fredrik berättade för mig om svensexan har var på igår. Av någon anledning har min kära morbror fastnat för fenomenet "vaskning", vilket inte är konstigt efter två veckor i Stockholm med (som han uttryckte sig) "Swedens finest", dvs folket på UD. Anyway, tillbaka till svensexan. De hade tydligen förekommit något som jag tyckte var ytterst underhållande och känner att jag måste dela med mig av. Han som de hade svensexan för "brunnade" en flaska champagne. Fredrik förklarade det med att vaska kan stockholmarna hålla på med, i Göteborg ska man brunna, det känns lite mer arbetarklass. Så de hade stått mitt i centrum igår, typ femton karlar och vrålar "Brunna! Brunna! Brunna!" åt snubben som utförde det. Kan det bli ädlare?


Stockholm: Traditionell vaskning av en flaska moet. Ful, tråkig, fritidsknarkade kärring på bilden dessutom.



Göteborg: Brunna, helt enkelt. (Brunna, brunnade, har brunnat). Nu vet ni.


Regn. Rain. Regen.

2010-08-29 @ 23:00:21
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Jag kom till Göteborg igår, men då orkade jag knappt göra någonting. Somnade vid 21-tiden, vaknade senare vid 23 och diskade bara ur en kastrull för att sedan återgå till sömnen. (All allergimedicin som jag proppar i mig gör mig helt jävla cptrött). Detta resulterade i att jag hade mängder av saker att göra idag istället. Som att hämta mina resterade 18 böcker. Vilket jag började dagen med strax efter lunch. Fick låna en ryggsäck av Marlene att ta ena paketet i, det andra fick jag ta i min enorma tygkasse från h&m. Snacka om att jag var slut och hade lite andningsproblem när jag kom hem igen, backen upp till oss är en riktig jävla pina. Jajaja, jag kommer bygga muskler! VA' GLAD THERESE, VA' GLAD!!!!! <333<3<33 Nej, men det var fan jobbigt (bara för min andning och axlarna, annars var det lugnt).

Hursomhelst så hade Fredrik lämnat kvar sin cykel på centralstationen som hade behövde gå och hämta idag, så han och Marlene gjorde mig sällskap till Willys. Jag skulle nämligen härnäst gå och handla mat och diverse. Jag kan säga som såhär om Willys på Wieselgrensplatsen (dit jag var och handlade):

Det kändes som att gå runt i en labyrint med extremt lågt tak. Dessutom verkar folk inte ha något hyfs överhuvudetaget. Går rakt in i en och står i vägen (ibland känns det till och med som de gör det med flit). Tacka vet jag Hemköp i Avesta! Där skulle mitt käk med all säkerthet kostat det dubbla, men jag hade inte haft en tvåhundrakilos turkpappa som stod iväg vid tvättmedlet en kvart. Men jag antar jag kommer vänja mig. Det är bara så nytt för mig. Haha, lantisen i mig <3

Jag tåg spårvagnen hem eftersom jag handlat så helvetes mycket. Gick av vid min hållplats och påbörjade promenaden till porten på fem minuter. När en minut gått, började det regna. Seriöst, jag har aldrig varit med om ett sådant väderomslag i hela mitt liv. Från värmebölja och sol till regn och svarta moln på fucking 60 sekunder! Jag skyndade mig hemåt, kom under taket vid porten (regnfri zon). Stod och fifflade med nyckeln då jag kände vattenstänk. Lyfter på huvudet och ser hur stuprännan bredvid porten praktiskt taget håller på att explodera (jag hade givetvis ställt mina matkassar lutandet mot den). På en tiondel tog jag tag i kassarna och höll dem och då.. DÅ började det bubbla över vid öppningen i stuprännan. Såg ut som en kokande gryta.


Jag har kommit fram till att: Regn, det är ju kul, verkligen.. (Tråkigt att jag inte fick med regnets sanna kraft på bild, ser mesigt ut på denna, men här är stuprännan jag skriver om i alla fall.)


Imorgon ska jag gå ner till vårdcentralen här i närheten och bråka till mig en tid (jag misstänker att jag kommer få tjata lite på dem). Min första ämnesintroduktion börjar sedan 13.00, då beger jag mig till Göteborgs universitet för första gången i mitt liv. Hoppas för helvete jag inte får något "jag-har-svårt-att-andas-moment" imorgon bara. Önska mig lycka till!


Ryckepungsvägen, Falun.

2010-08-28 @ 00:25:16
Schön und edel Kommentarer (0)


Patrik hade läst om denna gata i Rocky eller Stockholmsnatt eller vad det var, och trodde inte den existerade på riktigt. Så, när jag flyttade från Falun i maj och han agerade flyttgubbe tog vi oss en sväng förbi gatan innan vi for hemåt mot Avesta. Sällan har jag sett honom så leendes matt :*


Lazaretto - scarpe +

2010-08-27 @ 18:46:01
Vardag + skräp Kommentarer (0)
MINUS -

Okej, jag gick upp. Jag åkte till astmasköterskan. Men jag har tydligen inte astma, men "stört andningsmönster" som hon så fint uttryckte sig. Jag hade samma andningskurva som en astmatiker INNAN de får medicin. Fast även när jag hade fått den, blev kurvan inte bättre (som det ska bli, om man har astma). Det blev absolut ingen skillnad alls för min del. Det här känns ju otroligt bra, osv. Jag blev så jävla frustrerad att jag började grina när jag gick ut från lasarettet. Imorgon är det en månad sedan jag fick mitt "anfall" och det har varit jobbigt att andas varje dag, då menar jag verkligen varje dag. Jag skulle ta kontakt med en läkare i Göteborg såfort jag bara kunde, tyckte sköterskan, så jag ska väl försöka med det. Jag har bara svårt att stå på mig, eftersom de dömer mig när de läser min journal (av vissa anledningar) och tror allt i princip är inbillning. Vilket det inte är den här jävla gången. Måste man besöka fyra olika läkare innan de ska tro på en? Nu har jag i alla fall på papper att jag är "sjuk" och att det är något fel på min hals. Jag är på något vis ledsen över att jag inte har astma, för hade jag haft det enligt testerna.. så hade jag kunnat få medicin och bli bra. Men samtidigt är jag givetvis glad över att inte ha astma, men vafan, de är inte så kul att inte veta vad det är för fel heller.


PLUS +

Den här dagen kanske inte hade den bästa förmiddagen. Men efter att jag varit på lasarettet åkte jag, mamma och leffe till Grådö (där min farmor och farfar bor). Vi drack kaffe och pratade som vanligt. Senaste nytt var att min farbror och hans familj har skaffat hund. Alltså inte en valp utan en hane på två år. Vad mer kan jag säga än att det gav mig ångest. Inbillar mig att hans ungar ska ta ihjäl hunden på något vis. (Nu kanske jag är elak, men det skiter jag i, för jag känner så). Men okej, jag ska hålla tyst om hunden.. min farbror kanske är världens bästa hundägare osv.

Jag fick med mig hemmagjord lingonsylt och inlagd gurka av farmor som jag kan ha med mig ner till Göteborg. Dessutom var jag och morsan in senare på Hemköp där jag köpte en halv ring gustafskorv. Men det ädlaste av allt var att jag köpte mig ett par nya skor idag. De var rabatt och kunde inte låta bli. Dessutom har jag kommit på att jag bara har ett par till skor, som är riktiga skor.. och det är mina gula converse. Mina svarta cheap monday gick sönder i vintras och innan dess använde jag bara kängor typ. Så, ja. Jag behövde dem faktiskt också.


Inlagd gurka + lingonsylt, av farmor. Älskar lingonsyltsburken btw.

 


Mina nya helvita skor <3


100 frågor.

2010-08-27 @ 00:51:56
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Jag orkar egentligen inte, men jag hade tråkigt. Okej?

TESTET BÖRJAR: 00.29

1. Fullständigt namn? - Therese Elisabeth Söderberg.
2. Ålder? - 20 år.
3. Vart bor du? - Göteborg.
4. Bor tillsammans med? - Min morbror + hans flickvän.
5. Färg på ditt hus? - Vitt.
6. Hus eller lägenhet? - Lägenhet.
7. När är du född? - På 90-talet! Vilken skam.
8. Klass? - Går inte i någon speciell "klass".
9. Vilket år tar du studenten? - 2010.
10. Något jobb? - HAHAHA.. nej.
11. När gick du upp i morse? - Imorse.. jag gick upp 13.10 idag.
12. När ska du sova? - Snart.
13. Duschat idag? - Nej, jag är oerhört smutsig.
14. Kramat någon idag? - Men, ja.
15. Pussat någon idag? - Men, nej.
16. Vad har du ätit idag? - Bollnäsfil och hårdbröd, samt.. öh, minnesförlust.
17. Dagens klädsel? - Vardaglig, tråkig som jag är.
18. Dagens smink? - TYP SVART KAJAL MED TÅRAR AV BLOD!!!!!!!
19. Dagens sötnos? - Patrik :*
20. Dagens roligaste? - Någon tjejs blogg jag läste.

socialt:
21. Har du många vänner? - HAHAHA. NEJ.
22. Hur många har du kysst? - NOLL. KYSSAR ÄR FÖR AMATÖRER.
23. Vem kramade du senast? - LEFFE, MIN HUND.
25. Hur många har varit otrogen mot dig? - EN JÄVEL VAD JAG VET.
27. Har du pojk-/flickvän? - JA, OCH JÄVLIGT NÖJD MED DET.
28. Vem pratade du med i telefon senast? - PATRIK.
29. Vem fick du senast sms ifrån? - PATRIK.

favorit:
(just nu)
31. Film? - Oj, jag  vet inte.
32. Låt? - Surfer blood - Take it easy
33. Mat? - Jag sa att mat är för amatörer, mhm?
34. Dryck? - Kaffe, vin, sprit, osv.
35. Färg? - "MULLVAD".
37. Stad? - Göteborg/Stockholm.
38. Land? - DEENMAARK FOR HELVEDEE!
39. Ämne i skolan? - Historia, tyska.
40. Människa? - Patrik, alltid.

senaste:
41. Personen du tänkte på? - Patrik.
42. Personen du kysste? - Patrik, igen.
43. Gången du spydde? - Eh, någon gång jag var full, för full.
44. Gången du grät? - IGÅR!!
45. Pizzan du åt? - I ÅKERSBERGA.
46. Gången du var i Göteborg? - TYP FÖRRA VECKAN.
47. Gången du var i Stockholm? - TYP FÖRRA VECKAN.
48. Gången du var full? - EH, TYP FÖRRA VECKAN.

antingen eller:
51. Svart eller vitt? - Svart.
52. Hund eller katt? - Ja, hund, men jag får allergi, så helst inget.
53. Ut och festa eller hemma och mysa? - FESTA HEMMA.
54. Tvspel eller datorspel? - Båda.
55. Singel eller upptagen? - Upptagen!
56. Hångla eller ha sex? - HAHAHAH... sex.
57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead? - Men, inget, hatar allt.
58. Ragga eller bli uppraggad? - Hellre bli uppraggad.
59. Big Brother eller Paradise hotel? - Men, DÖ.
60. Blont eller svart hår? - Svårt fråga, beror på.
61. Har du blåa ögon eller bruna? - MEN JAG HAR GRÖNA.
62. Choklad eller lakrits? - Choklad, givetvis.
63. Göteborg eller Stockholm? - BÅDA.
64. Högerhänt eller vänsterhänt? - Höger, jag är väl inte CP!!!
65. Coca cola eller fanta? - Rom OCH cola.
66. Pizza eller kebab? - Kebab PÅ pizza.
67. Randigt eller prickigt? - Men randigt. Prickigt = FULT.
68. Älska eller älskas? - Men, ja, båda.
69. Leva eller dö? - Pass.

antal:
70. Personer du älskar? - Några.
71. Personer du hatar? - Hatar en person, avskyr några fler.
72. Gånger du varit full? - HAHAHAHAHA.... 1278923612343.
73. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period? - 666 stycken.
74. Glassar du ätit på en dag? - Jag vet inte?
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? - EN, WayOutWest<3
76. Gånger du haft minnesluckor? - BLÖH.
78. Personer du saknar just nu? - Ja.
79. Gånger ditt hjärta brustit? - Tusen.

vem:
80. Vill du kyssa nu? - Patrik.
81. Ska du träffa imorgon? - ASTMASKÖTERSKAN, HAHAHA<3
82. Sjöng du senast för? - Mig själv.
83. Hade du senast en msn-konversation med? - Tobias och Patrik.
84. Spelade du tvspel med senast? - Erik, tror jag bestämt!
85. Vill du ta med på resa nu? - Patrik och Petra!
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? - E****e (hahahaha, svårt att räkna ut vem), men ja.
87. Förtjänar att dö? - Äsch, det vet jag inte. Ingen jag känner, osv.
88. Är söt? - Leffe.
89. Vill du sova jämsides med i natt? - PATRIK ._.

vad:
90. Gör dig glad? - Saker/personer som är störda (en del borde ta åt sig!).
91. Gör dig ledsen? - Men pass.
92. Vill du helst göra nu? - KNULLA.
93. Önskar du att du slapp göra? - ALLT. Ska ha pengar ändå! GE MIG.
94. Vill du ha nu? - Patrik, här.
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? - Ja, för det vet jag ju nu.
96. Längtar du till? - Till på måndag.
97. Tycker du om dina betyg? - Men, ja.
98. Ångrar du i ditt liv? - Lite saker, men det mår man inte bättre av, så fuck it.
99. Är det bästa som hänt dig? - Ja, jag vet att det låter fjantigt, men Patrik och att jag kunnat flytta till Göteborg, osv.

100. Hur mycket är klockan? - 0.50

Drive by shooting.

2010-08-26 @ 23:17:25
"Fuck you" Kommentarer (0)
Jag och Petra pratade om "drive by shooting" häromdagen när jag stod och stekte burgare till oss. Jag tänker ofta på det och inbillar mig konstant att det ska inträffa. Jag ser det när jag är ute och går, speciellt över parkeringen vid Lidl i Avesta. Folk kör så långsamt (kanske för att det faktiskt är en parkering, no?), detta för att smyga upp bakom mig och utföra skjutandet och dödandet. Men det kan även ske om jag går över en väg och en bil kör extremt snabbt (på vägen jag korsar, i riktning mot mig), jag hinner givetvis över vägen och innerst inne vet jag att "faran" är över. Men jag måste ändå vända mig om för att försäkra mig själv om att bilisten eller eventuella medpassagerare inte hade avsikten att döda mig. Genom att först försöka köra på mig, men om detta misslyckas utan tvekan dra sina vapen.

Jag vet inte om jag bara har livlig fantasi eller om jag behöver söka hjälp.


En tecknad bild kändes bättre.. inte lika verklighetsförankrad.


Glasögonorm.

2010-08-25 @ 16:57:56
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Ja, jag måste skaffa glasögon.
Känns ju bra osv.

FU SJ.

2010-08-24 @ 18:07:16
"Fuck you" Kommentarer (0)
Jag sitter här och hatar SJ. Är i Avesta och hade tänkt åka ner till Göteborg på fredagen efter att jag varit hos astmasköterskan. Men, tror ni att det fanns några biljetter då? NEJ. Eller jo, okej, det fanns så jag var framme 23.30 på kvällen. Det känns inte okej alls. SÅ FUCK YOU SJ, FUCK YOU!*

(Jag har bokat min tågbiljett så jag åker till Göteborg på lördag, avgång 09.23 från Avesta-Krylbo). Det känns förvisso bra, men still; FUCK YOU SJ, FUCK YOU!*

Imorgon ska jag ner till Synsam och kolla upp min syn. Antar att jag kommer bli en sådan där glasögonorm.. men, vi får väl se. Skratta bäst som skrattar sist. Dessutom; Fångarna på fortet ikväll. Petra och Lennart är här och härjar, och då måste man glo på det bästa svensk tv har att erbjuda.. hm.

* Hör en viss röst i skallen när jag skriver detta, åh <3

Notering.

2010-08-21 @ 14:48:05
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Ja, jag ska väl bli en självständig människa. Som inte behöver hjälp från min omgivning. Men kan jag inte få försöka bli den människan sen? Varför är jag tvungen nu, när jag typ dör och hostar blod?

LYCKAN ;*;*;*; ÅHÅH JAJAAA!!!

2010-08-21 @ 14:45:21
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Tack för att jag blivit förkyld! Tack, tack.
Vilken satans jävla tur att jag börjar skolan nästa måndag och inte om två dagar. Det där med att komma första dagen till skolan som ett hostande blekt monster.. Ja, det är inget jag vill. Men jag är fortfarande sjuk och har miljoner saker att göra, i Göteborg, där ingen kan hjälpa mig, ÅHHHH HAHHAHAHAHAHAHA.. tack, som sagt.

(Det skulle ju vara helt och hållet peeeeuuurfekt om jag fick mens, magsjuka och blev deprimerad nu också!) LOVE MY LIFE <3

såhär lätt var det tydligen att blogga från mobilen. Ville bara upplysa er om min dödslängtan = jag har ont i halsen.

2010-08-21 @ 01:04:43
Vardag + skräp Kommentarer (0)
sSÄSÄLLLLLS BAAHHJAG KAN TYVÄRR INTE SE VAD JAG SKRIVRER ELLER SÅ. HELT STÖRD. HEJDÅ---

såaaattheeeeeee.

2010-08-20 @ 13:35:55
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Jag tänker i alla fall köpa presenter till mig själv! Tänker lägga pengarna jag hade köpt cigg för på en väska från fred perry och ett par till converse. FÖR DET ÄR JAG FAN VÄRD.

Samt ett paraply, hur kunde jag vara så dum att flytta till Göteborg utan att ta med mig ett? Fyfan på mig.
noefdffovn eufherf ösdchlihuehf uh !!!!!

Rökpökrökpök.

2010-08-20 @ 13:31:35
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Jag har inte rökt på 18 dagar nu. Helt seriöst. Fatta så mycket pengar jag har sparat, ska fan inte börja igen. (Hoppas jag på i alla fall), eller.. jag vill inte röka fast jag vill det. Äh.

Det jag egentligen ville säga var att jag tycker alla borde ge mig MASSOR av presenter för att jag varit så duktig och inte rökt. Så, send me.

sönöc yööth mössön, thöt ö lövö :*

2010-08-19 @ 23:05:48
Schön und edel Kommentarer (0)

Ska ha denna i Göteborg i vinter. Patrik satt den på mitt huvud igår och sa att jag inte fick glömma den när jag åker. Jag ville dö, för han har strängt sagt NEJ varje gång jag frågat om jag inte kan få låna den. Den är så enormt fulsnygg och det är dessutom Sonic Youth, så, ja.

I love you like morning coffee, P :*

Fever Ray.

2010-08-19 @ 17:23:05
TanzTanzTanz Kommentarer (0)


Fever Ray - Mercy Street <3


Brunch i skokartongen.

2010-08-19 @ 14:27:54
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Den totala lyckan när ens karl lagar mat åt en :*


 



Resultatet; Omelett, färsk svamp stekt i vitlök, bacon, chorizo samt bröd.


Ich liebe dich <3

2010-08-18 @ 15:42:49
Schön und edel Kommentarer (0)


JUBEL.

2010-08-18 @ 14:31:39
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Ja, tacka fan för det! Precis när jag publicerade det tidigare inlägget så ringer den där astmasköterskan upp mig. Hon hade dåligt med tider, så jag snodde morsans. Ska på astmaundersökning 27 augusti. Nästa fredag.

Jag som hade planer att åka till Göteborg då (eller några dagar tidigare), men nej. Inte ska man få som man vill. Nej nej. Får väl åka senare på kvällen eller på lördagen helt enkelt.

VRÅL.

2010-08-18 @ 14:04:45
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Ringde till vårdcetralen igår. De bad mig att ringa till någon astmasköterska idag. Hennes telefon skulle öppnas 08.30. Jag antog då att den skulle vara öppen några timmar. Om hon eventuellt hade patient skulle givetvis telefonsvararen vara på. Men fyfan i helvete vad jag hade fel! Hon hade bara telefonen öppen mellan 08.30-09.30. Det kunde de väl förfan sagt på vårdcentralen? Men nej. Såklart inte. Nu måste jag vänta med att ringa tills imorgon. Jätteroligt. Jag längtar.

Jag vill bara bli frisk. Frisk. FRISK. FRIIISK!!!!!!!!!!!!

Neue Stadt - Neues Leben.

2010-08-17 @ 23:37:50
"Fuck you" Kommentarer (0)

 

 


Några band vi såg på Way Out West.

2010-08-17 @ 23:25:21
TanzTanzTanz Kommentarer (0)


Surfer Blood, klubbspelning på Pustervik. Deras första spelning i Sverige. Kom ihåg att jag var där och det var underbart, det var det finaste på länge.

 


Beach House, på Linné. Fint. Har dock svårt att bestämma mig om sångerskan Christiane låter som en tjej eller kille. Intressant röst, hursomhelst.

 


The National, på Azalea. Pissigt ljud, Matt såg rätt wasted ut mot slutet. Inte en av festivalens höjdpunkter.

 


Miike Snow, på Linné. Riktigt bra, dock spelade de på en dåligt tid.

 


Iggy & The Stooges, på Flamingo. Patrik och Fredrik var lyckliga, det var stort.

 


Håkan Hellström, på Flamingo. Körde hela första skivan rakt av, vilket resulterade i mycket röj i början och segt mot slutet. Helt okej.


Rauchen verboten!

2010-08-10 @ 13:33:44
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Nu har jag inte rökt på över en vecka. Imorgon flyttar jag till Göteborg och på torsdag börjar WayOutWest. Hursomhelst, tillbaka till det där med rökningen. Hmph. Är jag bara störd i huvudet eller känner fler att en del av nöjet med festival försvinner med ciggen? Jag har inte varit full och rökfri en enda gång i hela mitt liv. Inte en enda.

Hurfan ska man kunna supa utan att röka?
I-landsproblem deluxe.

Sådetså!

2010-08-08 @ 23:57:53
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Har börjat packa inför flytten på onsdag.
Mestadels kläder och så.
Imorgon ska jag och Patrik gå ner på stan.
Måste komma ihåg att köpa frimärken.
Ska gå in på banken.
Har nu beställt kurslitteratur till adressen i Göteborg.
Måste säga till Fredrik att sätta upp en lapp med mitt namn på dörren.
Har även gjort en adressändring.
Mår fortfarande inte helt okej i halsen.
Var och hälsade på farmor och farfar, fast gubben var i skogen.
Mjukglassmaskinen på Lappens i Hedemora var trasig.
Pisspisspisspissförjagvillehamjukglass!
Pratade med Petra i telefon idag.
Vill äta kräftor, men har ätit nudlar.
Nu ska jag och min karl glo på film.
Hejdåhejdåhejdåhejdåhejdå.
& GOD NATT.

Jag tycker om att skriva listor.

2010-08-07 @ 16:41:58
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Jag flyttar till Göteborg på onsdag. Då behöver man göra listor.

1. Hämta ut mitt leg.
2. Beställa mobilabonnemang.
3. Beställa internetabonnemang.
4. Köpa en plånbok/väska.
5. Hämta min externa hårddisk från Jonathan.
6. Fixa korg till min cykel.
7. Ändra adress på adressändring.se
8. Beställa kurslitteratur.
9. Flytta pengar mellan mina konton.
10. Göra en lista på allt jag ska ha med mig, dvs packlista.
11. Fylla i och skicka iväg CSN-papper.

De med fet text har jag fixat. Ikväll ska jag även göra: 7, 8, 9 och 11.


Mitt ytterst stiliga leg. Jag är rätt ful, men vad ska man göra? Hoppskita på en dvärg med gröt i skägget?


Lass mich die Welt mit deinen Augen sehen, Augen sehen. Meine Welt wird mir zu klein. Stell dir doch vor du wirst der Kapitän, mein Kapitän. Und übernimmst das Steuer.

2010-08-06 @ 16:26:29
TanzTanzTanz Kommentarer (0)



Mia. - Willkommen im Club, 2008.



Gråa slembollar med topping.

2010-08-06 @ 11:07:06
Vardag + skräp Kommentarer (1)
Fyfan, imorse när jag vaknade gick jag direkt till toaletten. Jag hade något i halsen som ville upp, som jag då hostade upp och spottade ut. OCH VAFAN VAR DET!? Jo, slembollar. GRÅA JÄVLA SLEMBOLLAR. Jag tror fan aldrig jag sett något liknande förut. Nu var det alltså över, jag hade övergått från en normalt sjuk person till en äcklig jävla slembollshostare. Vad ska jag säga? Det är tydligen mitt öde att för alltid vara snuskig.

Eftersom jag nu varit rökfri i fyra dagar och har överlevt den värsta abstinensen (som inte varit så jobbig, faktiskt), tänkte jag att jag lika gärna kan sluta. Jag har börjat fundera på det där med ett rökfritt liv och jag är kluven (som vanligt).


Tankar, för att sluta röka:
- Jag slipper göra det vid ett senare tillfälle.
- Jag behöver inte få cancer, kol eller annat.
- Jag kan exempelvis börja träna och bli snygg (vilket går lättare utan rökning, i guess).
- Är jag rökfri till nästa sommar, betalar min pappa mitt körkort då.
- Min ekonomi kommer må bättre och jag kan lägga pengarna på annat än cigg.
- Farmor vill att jag ska sluta sedan hon fick sin hjärtinfarkt.


Tankar, emot att sluta röka:
- Jag ÄLSKARÄLSKARÄLSKAR att röka.
- Dricker jag alkohol, hör ciggen till.
- Jag är negativ som fan och vid många tillfällen bryr jag mig inte i varken hälsan eller ekonomin, jag ska dö ung.
- Vad ska jag göra när jag står och väntar på bussen?


Nej, detta är fan inte kul. Enligt mina två listor borde ju valet vara ganska enkelt. Men jag vettefan alltså. Vi får se hur det går. Jag tror nog att det hade gått bättre att sluta röka om det inte vore för WayOutWest nästa vecka. Plus att Patrik röker.. BAH!

Rädsla, åka buss (juni, 2010).

2010-08-05 @ 11:30:09
"Fuck you" Kommentarer (0)

Idag åkte jag buss. Skogsbussen. Linje 20 mot Falun. Den bussen har alltid fyllt mig av en obeskrivlig skräck. Rädslan att rentav dö. Någonstans längs de smala vägarna på vischan har jag alltid kunnat föreställa mig stenen rest till mitt minne. Den har vid mer än nittio procent av fallen befunnit sig vid mördarbacken intill Vika kyrka. Dock vid vägkanten, min dödsplats är nedanför det massiva stupet, som bussen skulle fara nedför. Jag har sett det sistnämnda scenariot i huvudet minst trehundra gånger. Bussen skulle få möte, chauffören som litar på sin rutinmässiga körning skulle få bromsa in för denna överraskning. Bussen skulle slira till och fara ner. Vid skulle alla bli fiskmat. Varje gång när bussen når hållplatsen innan backen, ber jag en bön och tar ett djupt andetag, man vet aldrig om man hamnar i plurret. Denna en aningen ångestladdade tanke har förföljt mig ända fram till idag. För idag var det sista gången jag åkte skogsbussen. Det var samma chaufför som vanligt, mr. Bulldog. Han är en mycket gammal man och han kliar sig obesvärat på bröstkorgen flertal gånger medan han kör. Jag har sett honom få en hjärtattack minst lika många gånger som jag sett min egna död i Vika. Hans hjärtattack brukar dock komma i Fäggeby, precis innan livshandeln. Sedan far bussen okontrollerat ut mot bron över dalälven. En del gånger har jag räddad hela bussen, då jag som visste om hans hjärtproblem alltid är på min vakt. Dock har dessa hjältetankar aldrig varit till nytta för mig, då jag vet att jag är dödens vad som än händer. Men som sagt, idag åkte jag skogsbussen med mr Bulldog, och för första gången litade jag på hans körning. Han skulle nog inte få sin hjärtattack idag och efter att vi åkt förbi Fäggeby utan att han tagit sig om bröstet en enda gång, tog jag inte ens ett djupt andetag vid mördarbacken. Jag hade anlänt till Falun, mer levande än någonsin efter busslinje 20.


Let's go surfing.

2010-08-05 @ 09:46:48
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Sitter och lyssnar på The Drums på spotify. Hade velat sova ännu längre, men nejnej. Farsan är på något slags drygt humör, tror det handlar om några bildelar eller så som vanligt. I sin frustration kom han och väckte mig. Så nu sitter  jag här och försöker dämpa hans röst med lite musik.

Jag är sjuk, elller, det är något fel på mig. I lördags fick jag (vad läkarna tror) en allergisk reaktion, då fick Kalle lov att köra mig till Danderyds sjukhus. Efter besöket har jag gått på en kur med kortisontabletter, och inte fan har det blivit bättre. Givetvis inte, här ska man ligga och dö utan att ens veta varför! Så, i tisdags åkte jag hem från Patrik och Stockholm för att få träffa en läkare i Avesta. Idag har jag min tid 13.30 på vårdcentralen. Den här gången ska jag fan inte tillåta något jävla bullshit. Jag har uppsvullen hals (på insidan), svalget. Har problem att andas ibland. Blir yr och vinglig när jag är uppe och rör på mig. Idag ska jag fan ha pills som tar bort skiten.

Har nu inte rökt heller sedan händelsen, eller okej; Jag rökte en cigg sammanlagt under söndagen-måndagen. Idag är det torsdag, så jag har inte rökt ett piss på tre dagar. Har väl planer på att sluta nu, eftersom min hals förbjuder mig stenhårt från det. Tror nog att jag kan klara det, eller, ja, vi får väl se. Äh.


Mina händer luktar damm.

2010-08-04 @ 20:11:56
"Fuck you" Kommentarer (0)
Fyfan, hur är detta möjligt? Kan damm lukta? Ja, det kan det fanimej. Nu sitter jag här och nojjar att jag ätit damm, då jag haft händerna runt folie (som också luktade damm), som min tunnbrödsrulle låg i. Usch, usch, usch.
Eller luktar det senap? Senap + damm? Nej, jag vet inte.

Spelschemat.

2010-08-04 @ 20:07:05
Vardag + skräp Kommentarer (1)
Min och Patriks planering, som vi ska försöka hålla oss till.
Vi drar till Way Out West nästa vecka, nämligen.

Torsdag:
Tallest Man on Earth, 23:15

Fredag:
Panda Bear, 15:00
Beach House, 16:30
Miike Snow, 19:30
Jonsí, 21:15
M.I.A, 22:30
Surfer Blood, 00:15
Cymbals Eat Guitars, 01:45

Lördag:
The Drums, 13:30
Shout Out Louds, 13:50
Reflektion Eternal + talib, 16:45
Pavement, 17:45
Håkan, 19:55
Broken Bells, 21:15
Chemical Brothers, 22:30

Idiotklubben i glada Hudik (på grönbete).

2010-08-04 @ 19:01:18
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Jag och de övriga idioterna spenderade sammanlagt fyra nätter i Hudiksvall. Jaja, nu ska jag väl berätta lite om vad som hände också? Javisst.

Torsdag, 22 Juli;
Blev hämtad i Gävle. Åkte med i bilen de sista tolv milen. Jag var så glad och satt och svor konstant. Jag har den ovanan att tydligen bli "dryg" när jag är glad. Vafan, bli glad att jag är glad. Men det tror jag att grabbarna blev. (<-- Btw, är det där felet alla dalmasar gör när de talar/skriver? Det sista verbet). Äsch, jag är säkert ute och cyklar. Jag var hursomhelst apglad. Hade bakat innan jag åkte, så hade biskvier, daimkakor och kolasnittar i en frysväska med lite dansk bakluckeöl; Giraf. Ölen var främst till Kalle, då han med avund i blicken, (tror jag i alla fall, såg honom inte vid tillfället, eftersom det var ett sms från honom jag läste), ville smaka på denna öl. Mestadels för namnet, kan jag tänka mig. Jag bjuder på en liten bild på ölen och dess egendomliga historia;


I Odense dog stadens zoos giraff Kalle, då bestämde sig det lokala bryggeriet för att göra ett specialöl, vinsten skulle gå till att köpa en ny giraff. Ölet blev snabbt en succé och var bland annat H.C. Andersens favoritöl. Ända sedan mitten på 1800-talet har giraf varit ett älskat öl och idag finns det i tre olika styrkor.


De där kakorna gick åt fort och under kvällen spelade de om vilken som skulle få de två sista biskvierna. Jag fick ett högt betyg på dem, tack osv. Rökte även cigarr och drack mängder med öl (det blir lätt så när idioterna, då menar jag främst Kalle och Patrik, kommer på att man ska spela fia med knuff som ett ölspel).


Therese smoking cigaaaaaarrrrrr. Kalle hade köpt ett helt pakke från Brobergs.
Lever det fina livet på landet.

 

Fredag, 23 Juli;
Kalle låg och sov hela dagen (som vanligt), så Patrik, Erik och jag spelade yatzy, monopol och lite annat grejs tills fotstegen hördes i trappan. Det blev öldrickande och grillat.



Patrik :*



Erik :'>


Lördag, 24 Juli;
Öl, osv.


Söndag, 25 Juli;
Idag vaknade vi som vanligt före Kalle, men det var något som var annorlunda när han kom ner denna morgon. Eftersom jag och Patrik hade tagit dubbelsängen på nedre våningen, tog Kalle den vi sovit i vid tidigare tillfällen i Hudiksvall. Hursomhelst, det hade tydligen blivit en läcka i taket och det hade regnat in på Kalle. Inte så mycket att han brydde sig idag. Under natten hade han nämligen kommit på idéen att åka till "Lill-Babs krog", vilket han nog brydde sig mer om än lite vatten. Alltså, ja, Lill-Babs. Jag ville avlida när jag hörde detta. På stört. Glädjen över att hon även brukade vara där ungefär tre dagar i veckan och det fanns en chans att få träffa henne, gjorde mig oerhört matt. Men efter ett tag bestämde vi oss för att äventyret istället skulle gå till någon restaurang/fik, i ett hus som låg uppe på ett berg. Vi åkte åt helvete fel först och var bara några kilometer från Ljusdal. Men till sist fann vi det.


Utsikten. Det var pissigt väder, så man ser inte så satans bra, men rätt fint var det i alla fall.


Erik och Kalle. Den sistnämnda av dem hade just ätit "Stor stekmacka", en monstermacka med korv (falukorvsliknande) och ägg. Patrik blev rejält avundsjuk, tyckte jag mig minnas.

Måndag, 26 Juli;
Denna morgon kom Kalle återigen ner och hade nu utslag på hela kroppen. (Han hade haft några få dagarna innan vi åkte också, men nu var det mängdvis). Så vi plockade ihop våra grejer och drog till Åkersberga. Och ja, det hände massa fler saker i Hudiksvall, men jag orkar inte skriva om det just nu. Detta är för några veckor sen också och jag har inte världens bästa minne. Jag är sjuk just nu, osv.

RSS 2.0