Två bilder från Alexanderplatz...

2012-03-29 @ 23:41:57
Schön und edel Kommentarer (0)
Okej, jag är lycklig nu! Har fått ett rum i Berlin! Kommer bo i Friedrichain, vid Ostbahnhof.  Var och träffade en tjej idag och fick nyss ett samtal från henne, där hon sa att jag var hennes nya "mitbewohnerin"! Wie, wie, wie! Just nu bor jag hos min vän Nora, hon pluggade i Stockholm under hösten, så vi lärde känna varandra. Jag är så glad över att jag kan bo hos henne, åh! (Fylld av lycka just nu!) 

Idag har jag varit runt lite överallt i Berlin med Ebba, och jag lovade ju kort, det blev två! Bättre än bara ett i alla fall. Jag lovade på facebook att jag skulle ta bilder (ja, i plural), så det blev två. Men ska öka upp antalet, lovar!

Fernsehturm vid Alexanderplatz.


Ebba, vill inte vara med på bild egentligen. Denna tyckte jag var en kompromiss!

Första dagen i Berlin!

2012-03-29 @ 11:15:29
Schön und edel Kommentarer (0)
Nu hade ni väl förväntat er en massa bilder på en odödlig lycka och glädje? Sanningen är ju den att jag är glad över att vara i Berlin, men bilderna saknas. Jag är sämst på att ta kort. Verkligen världssämst. Men jag ska bli bättre på det, jag lovar! Från och med idag! Fast det är grått väder, så lär ju inte bli några bilder med sol och skrattande barn.

Jag kan börja med att säga detta:
1. Jag har aldrig sett en galnare bilkörning än här i Berlin.
2. De har inte fil. Och knappt några tetrapack. 

Men nu ska jag iväg, skriver mer när jag kommer hem!
Sover hos Nora några dagar tills jag hittat ett rum :)

Måndag, del 2.

2012-03-26 @ 20:50:18
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Jag är tillbaka. Som tidigare sagt, har jag varit ute idag. Började vid Skanstull på morgonen.. sen vidare till Radiohuset (träffade Patriks mamma, som skrev ut några papper åt mig), sen lämnade jag böcker på Kungliga biblioteket och Stockholms universitet... Här kommer en bild från dagens färd:


En traktor på Rosenlundsgatan på Södermalm, som jag sa på FB: Den här retro-grejen har kanske gått för långt nu?

Måndag, del 1.

2012-03-26 @ 15:17:27
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Ja, hej.

Nu är det bara imorgon kvar innan jag sticker till Berlin. Festen i fredags var kul och jag är nöjd! Idag har jag varit runt överallt... Lämnat tillbaka böcker.

Är hungrig, kan inte koncentrar mig på vad jag skriver. Måste äta, skriver sen.

Sista fredagen i Stockholm

2012-03-23 @ 10:29:57
Vardag + skräp Kommentarer (0)
Nu är det inte många dagar innan jag sticker till Berlin. Onsdag nästa vecka! Börjar bli lite nervös... Tror jag? Eller är jag bara hungrig just nu? Hm.

Hursomhelst så har vi ikväll "den sista festen". Mina vänner kommer och säger hejdå, buhu! Men Berlin kan inte vänta, jag är pepp! Ska ta kort ikväll, som fölk får se sen. (Jag kan dock inte lova någonting, det var nämligen planen för förra helgen också, sammanlagt tog jag två kort, fantastiskt!) 

Och så kom ett inlägg...

2012-03-12 @ 22:57:58
Vardag + skräp Kommentarer (0)

Ja, jag har inte skrivit något på väldigt länge. I mina tankar har jag gjort det, kan jag ju säga. Hur som helst, antar att denna blogg kommer att få ett rejält uppsving när jag bor i Berlin. Då rekommenderar jag alla att läsa. (Slipper jag skriva om mitt liv i trettiotusen olika mejl).

Jag har nu bokat flyg till Berlin! Woho! Åker ner onsdag den 28:e mars! (Även att jag vill skriva: 28. Marz!) På tyska vore: 28. März, korrekt. Så, vad ska man kalla fenomenet när man blandar tyska och svenska? Svynska? Hm. Jaja. Jag har även bokat tåg till Arlanda. Mitt tåg dit går 05.05, och jag tänkte väl inte mer på det.. Sedan kom jag på att trafiken i Stockholm står i princip still mellan 04.00-05.00... Så ska nog ta och boka en taxi några dagar innan, till Centralstationen. Kollade t-bana/buss, men inget passade bra, jag vill ju inte vara där en timme innan... Eller typ tio minuter. Men taxi, det gör mig fan rädd. Kan man få be om en kvinnlig taxidriver? Finns det sådana? Har aldrig träffat en.

Nog pratat om Berlin, det kommer ju massor om det sen.

Till helgen kommer min kära vän Vicky! Hon är en av mina bästa barndomsvänner, som bor i Oslo för tillfället, men ska spendera en helg i Stockholm. Fantastiskt! Vi skulle iväg på ett kalas på fredag, men hon kommer redan på torsdag. Wii!

 


Vicky och jag på en krog i Oslo, hösten 2011.



RSS 2.0